Världsbäst Iron Maiden!!!!

Hallå!!!

Nyss hemkommen från ännu en roadtrip...först Helsingborg & Helsingborgsdagarna...mycket trevligt!!! Sol, bad, massor med pilsner & självklart...grymt bra musik!! Särskilt Kayser (med Värnamo-bördigt folk på sång och trummor) och Volbeat...de sistnämnda är mina absoluta favoriter just nu!! Sen i lördags var jag & Lundinski & 55998 glada männsiskor till på Iron Maiden på Ullevi...helt jäkla sjukt!! Jag har fortfarande gåshud & jag saknar ord att beskriva detta, så jag lägger in Aftonbladets recension...läs och njut...

"Det finns en rad stunder som är så fantastiska att jag måste nypa mig i armen för att förvissa mig om att jag inte drömmer. Stunder då nackhåren reser sig, då varje cell i kroppen skriker av lycka och då hjärtat slår 666 slag i minuten.

Detta en kväll då Iron Maiden är bäst i världen.

”Maiden! Maiden! Maiden!”

Redan långt innan UFO: s ”Doctor, doctor” signalerar att det snart är dags, leker hejarklacksramsorna katt och råtta runt Ullevi medan rusiga vågor går fram och tillbaka över läktarna.

Som ett giftermål

Om relationen mellan den brittiska sextetten och dess svenska beundrare är den kärlekshistoria som den så ofta brukar beskrivas som så kan detta inte vara något annat än själva höjdpunkten: ett giftermål inför en sakta sjunkande sol och med heavy metal-gudarna som bröllopsvittnen.

Stämningen på arenan är helt enkelt så elektrisk att den skulle kunna driva hela SJ:s nät i södra Sverige, så tät att den skulle gå att skära med osthyvel när ”Aces high” markerar startskottet på en 120 minuters glädjekavalkad av sällan skådat slag.

Alla de förväntade inslagen finns där. Från att frontmannen som vanligt får avbryta sitt tal innan ”Revelations” då åskådarnas jubel blir för öronbedövande, till en allsång som lär höras milsvida omkring i ”Run to the hills” och ”Fear of the dark”.

Det är en kärlek som i juli bär Iron Maiden på över 56 000 axlar mot sin karriärs största stund i Sverige.

Det är nämligen inget annat än en klassiker som sparkar igång strax efter halv tio denna bedårande lördagskväll.

Driver med sig själva

Av förra veckans krasslighet märks inte ett spår hos Bruce Dickinson, som i stället sjunger lungorna ur kroppen och driver med bandets förutsägbarhet innan ”Can I play with madness” genom att hinta att såväl ”Rime of the ancient mariner” och ”Fear of the dark” kan stå på tur.

Men några dylika avsteg från det förväntade upplägget blir det självklart inte.

I stället är spelningen en välregisserad upprepning av den som fick Stadion att skälva en och en halv vecka tidigare.

Bara lite mäktigare.

Bara lite bättre.

Bara fan så mycket större.

Fega låtval

Då kan man förvisso muttra lite om att det bara är det väntade som levereras, sura över lite fega låtval och om att hårdrocken kanske nu satt den sista spiken i folklighetskistan.

Men det struntar jag i.

I stället ryser jag. Sjunger. Är tvungen att springa ett varv runt pressläktaren i ”Fear of the dark”. Lipar av glädje i ”Hallowed be thy name”.

Och hjärtat slår ännu 666 slag i minuten."

Av Mattias Kling, Aftonbladet

 

Så...nu blir det inte nåt bloggande på ett tag...ska ner en sväng till sjön alldeles strax och sen i natt, så åker jag till Malmö, vidare till Kastrup och slutligen Grekland för två veckors öluffande...ska bli hur skönt som helst!

Ha en fortsatt bra sommar allihopa, så hörs vi om några veckor!
Rock On!!


KISS...Sweden Rockfestival...Midsommar...

Hej allezammanz!!
Nu så...äääntligen ska jag kladda lite om eventen enligt rubriken...eller kladda & kladda...behöver ju inte säga mer än att allt var förbaskat trevligt!! Bra musik, kanonväder, massa med go öl & goda vänner...det kan inte bli fel när dessa fyra element sammanfogas!!

Först ut...lite bilder från KISS, som nog är bland det häftigaste jag sett live!! Vilken show!! Bomber, konfetti, rök & allt man kan tänka sig!! Visserligen var väl alla låtar inte att önska, men de som man kände igen...särskilt extranumret...en ren hitkavalkad med nästan alla bra låtar!! Underbart...eller som Gene Simmons hade sagt...I LOVE IT LOUD!!!Sen hann man knappt landa hemma i Värnamo igen. KISS-konserten var på fredagen 30 maj & vi kom på lördagen...bara att ladda om batterierna...jobba måndag & tisdag, packa väskan & ta med "energi-dryck", haka på husvagen & sen rulla ner mot Norje (ja, det heter faktiskt så)!! Sweden Rock Festival!!! Det här är min tredje tripp till detta paradis & jag längtar redan dit...helt underbart!! Vi går alla runt med ett sånt där fånigt flin på läpparna & allt är bara sååå mysigt!! Musiken, morgonpilnsnern på stranden med obligatorisk morgondusch & allmänt fluktande på lättklädda flickor...tyvärr så är det alldeles för många nakna personer av det manliga könet...inte så trevligt...isch.
Vi fick ju äntligen med oss Ronnie-Rocker till Swe Rock!! Efter en hel del tjat & sen "tvingade" vi honom att beställa biljett på fyllan i julas...hehe...och till allas glädje, så blev han lika frälst som vi andra!! Som grädden på lingonburken, så deltog Ronnie-Rocker i en introtävling, iklädd kilt (näck under) och sopade banan med ALLT motstånd och vann således ett splice nytt trumsett!!! Fantastiskt!!!Efter flera dagars festande & ivrigt diggande av hårdrock, var alla nöjda & väldigt belåtna!! Så, då var det ju bara att ladda om batterierna...IGEN...blev visserligen en veckas vila, men sen var det dax för midsommar!! Tjoho!!!
Vädergudarna började svikta lite, men jag & D hann få upp partytältet innan regnet kom. Vi hade en jäkla tur med vädret när vi skulle leka en massa fåniga, men ack så roliga lekar...tack Fru Rocker!! Sen intogs sill & nypotäter med obligatorsik snaps & allmänt skrålande & tjoande...mycket trevligt!!! Vi blev alla väldigt glada i hatten...så allt var ju i sin ordning med andra ord...hahaha.


                                    

Som synes, så är vi ett väldigt glatt gäng & har allt som oftast vansinnigt kul ihop...visserligen så är en liiiiiiiiten stänk alkohol nästan alltid inblandat...hehe. Tja...nähä...blir inte mer än så här...inte så mycket skirvet, men en bild säger ju mer än tusen ord eller?? Nu ska jag ut i joggingspåret, sen blir det dax att packa lite. I morgon bär det av till Helsingborg & Helsingborgsdagarna, för att sedan snabbt hem på lördag & sen bär det av till Göteborg & kolla in Iron Maiden!!! Tror ni det blir vila sen?? Icke...tvätta...packa...och på tisdag 29/7 bär det av till Grekland i två veckor!!! Yeeeaha!!!

Rock On!!

SEMESTER!!

Nu är det äääääntligen SEMESTER & jag ska till Halmstad alldeles strax & hälsa på Ronnie-Rocker med familj!! Ska förhoppningsvis ta tag i bloggandet nu när jag är lite ledig, men det får bli till helgen eller nåt...


Aaaaaah...ska bli gott med en pilsner i afton...


Smell ya later!

Sorry...

Ber så hemskt mycket om ursäkt!!! Har varken haft tid/lust/ork eller vad som helst att skriva i bloggen...har ju lovat dyrt & heligt att lägga upp bilder och text från KISS, Sweden Rock & Midsommar...det kommer...jag lovar!!!! Så håll uuuuuuuut...
Men jag lägger ut en musikvideo med mitt absoluta favvoband just nu: Volbeat!! Det ska bli jäkligt skoj att se & höra dem lira igen om ca 2 veckor!!


Volbeat - Radio girl

Höll ju nästan på att glömma...måste ju lägga in videos med Världens Bästa Live-band just nu: Mustasch!!!Mustasch - Down in blackMustasch - 6:36Mustasch - Double nature

Rock on!!

RSS 2.0